Ich habe gerade ein Nudel-Déjà-vu. Vielleicht erinnert ihr euch ja noch an das Video, in dem gezeigt wird, wie seit 300 Jahren Suomian-Nudeln traditionell in China hergestellt werden. Das folgende Video könnte sowas wie die italienische Version davon sein. Wir haben diesmal eine Italienerin, die zeigt, wie seit über 300 Jahren in einem kleinen Städchen in Sardinien Nudeln von Hand herstellt. Der Prozess ähnelt dem aus China dabei auch ein wenig:
For more than 300 years, the world’s rarest pasta recipe and its intricate shaping technique have been passed down by generations of women in one Sardinian family. Today there are only a few women on the planet, including Paola Abraini, who know how to make “su filindeu.” The thread-like pasta is made exclusively by hand, requiring equal parts patience and craft to pull and fold the semolina dough into impossibly small, precise strands. Making the pasta is so tricky—and guarded— that for the past 200 years, the dish has only been served in a small town in Sardinia.
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So werden Su Filindeu-Nudeln traditionell hergestellt https://t.co/Qa9e7eyELf #GPBlog
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