Ich mag Plastik-Besteck so gar nicht. Ist schlecht für die Umwelt und hat oft auch noch scharfe Kanten, wo keine sein sollten. Auf Berliner Street-Food-Märkten findet man neuerdings oft Besteck aus Holz. Das ist zwar etwas besser für die Umwelt, aber ehrlich gesagt ist der Holz-Geschmack ziemlich ätzend. Ein Erfinder aus Indien hat jetzt eine ziemlich clevere Lösung für das Problem: Besteck, das man aufessen kann:

Plastic cutlery has been around for years, widely considered the only choice for cheap, disposable cutlery. Knowing the threat plastic poses to our environment and health, Narayana Peesapathy created a tasty and nutritious alternative: edible cutlery. Made with flours of jowar (sorghum) blended with rice and wheat, the spoons contain no chemicals, preservatives, fat, emulsifiers, artificial colors, or milk products. They’re 100 percent natural, biodegradable, and come in a variety of sweet and savory flavors. Black Ticket Films and The Better India teamed up to produce this short film about how, from now on, finishing your meal might have a new meaning.

Hoffentlich setzt sich das durch!

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